sdt-logo

PREDSTAVITEV DRUŠTVA

Društvo ima lastno notranje strelišče, ki je urejeno v prostorih nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice Tržič.

Strelišče se razprostira na cca 2000 m2 površin in med drugim omogoča vadbo streljanja do razdalje 100 m.

V svojih vrstah imamo tako vrhunske tekmovalce, ki v ta šport vlagajo veliko prostega časa in denarja, kot tudi rekreativne strelce, odgovorne uporabnike športnega orožja.

Poslanstvo društva je tudi vzpodbujanje in razvijanje spoštljivih, pozitivnih odnosov med strelkami in strelci, omogočanje njihovega druženja, ustvarjanje pogojev za izmenjavo izkušenj, spodbujanje in zagotavljanje varnega in odgovornega rokovanja z orožjem v različnih športnih panogah, vzpodbujanje k nastopom na tekmovanjih ter na strelišču zagotavljati najboljše možne pogoje, da lahko članice in člani vadijo za discipline v katerih tekmujejo.

V zadnjem času vodstvo društva posveča vse več pozornosti osveščanju okolice in javnosti o športnem streljanju, urejenosti tega športa, urejenosti in varnosti strelišč, ki jih urejajo in vodijo športna društva ter razblinjanje določenih tabujev in neresnic o orožju, ki se pojavljajo v medijih!
Naše društvo je član več strelskih zvez (Slovenske zveze za praktično strelstvo, Amaterske strelske zveze, zveze Alpe Adria).

Lokacija Strelišča

Predilniška cesta 15, 4290 Tržič
Pritisnite tukaj za podrobnejša Google Maps navodila.

Kontaktni obrazec