sdt-logo

PREDSTAVITEV DRUŠTVA

Strelsko Društvo Tržič (SDT) je zelo dejavno pri izobraževanju in usposabljanju svojih članov, tako rekreativnih strelcev, kot tekmovalcev. 

Prvi pogoj, da nam to lahko uspeva je, da ima društvo lastno notranje strelišče, ki je urejeno v prostorih nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice Tržič.

Strelišče se razprostira na cca 2000 m2 površin in med drugim omogoča vadbo streljanja do razdalje 100 m.

V svojih vrstah imamo tako vrhunske tekmovalce, ki v ta šport vlagajo veliko prostega časa in denarja, kot tudi rekreativne strelce, odgovorne uporabnike športnega orožja.

Poslanstvo društva je vzpodbujanje in razvijanje spoštljivih, pozitivnih odnosov med strelkami in strelci, omogočanje njihovega druženja, ustvarjanje pogojev za izmenjavo izkušenj, spodbujanje in zagotavljanje varnega in odgovornega rokovanja z orožjem v različnih športnih panogah, vzpodbujanje k nastopom na tekmovanjih, ter jim na strelišču zagotavljati najboljše možne pogoje za vadbo.

Posvečamo vse več pozornosti osveščanju okolice in javnosti o športnem streljanju, urejenosti tega športa, urejenosti in varnosti strelišč, ki jih urejajo in vodijo športna društva ter razblinjanje določenih tabujev o orožju!

Naše društvo je član več strelskih zvez (Slovenske zveze za praktično strelstvo – SZPS, Akcijske strelske zveze društev – ASZD).

Lokacija Strelišča

Predilniška cesta 16, 4290 Tržič
Pritisnite tukaj za podrobnejša Google Maps navodila.

Kontaktni obrazec