AIPSC

Ta dinamična disciplina je “cenejša” oblika IPSC tekmovanj!

Razlikuje se v uporabi replike, ki nadomesti pravo orožje. To je zelo zanimiv šport, ki je lahko odlična podlaga mladim strelcem za kasnejši prehod na tekmovanja s pravim orožjem.

Strogo so poudarjena pravila varnega rokovanja z orožjem (ne glede na to, da se tekmuje z replikami)

Kaj je pravzaprav AIPSC?

To je airsoft varianta IPSC-ja. Za vse, ki ne veste, IPSC pomeni International Practical Shooting Confederation, vendar je ta kratica običajno uporabljena kot naziv za praktično in dinamično steljanje s strelnim orožjem.

AIPSC se je, tako kot sam airsoft, razvil v Aziji. Ko so se v ostalih državah izvajala vsa praktična streljanja, Azijci pa niso imeli dostopa do strelnega orožja, so se znašli drugače. Posvojili so pravila IPSC-ja za airsoft razmere. Pa da se razume, pristop k temu športu je v Aziji zelo profesionalen. Danes je AIPSC v Aziji zelo priljubljen in zelo popularen. Kar je zanimivo je, da AIPSC tekmovalci prav tako tekmujejo na tekmah, ki vključujejo strelno orožje in se zelo dobro uvrščajo. AIPSC ekipe obstajajo tudi v ZDA, kanadi, Italiji, Veliki Britaniji, Nemčiji in še mnogih drugih državah. Popularnost tega načina streljanja je vodila do potrditve AIPSC kot strelske discipline IPSC-ja in se imenuje » Action – air«.
AIPSC je odlično uvodno spoznavanje s streljanjem s pravim strelnim orožjem.
Je lahko tudi cenejši način vadbe za strelce s strelnim orožjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.